torsdag 10 november 2011

Gåsamiddag med njutning

Gåsmiddag på Restaurangskolan, Forum i Trelleborg. Underbar icke-svartsoppa och skön gås med alla delikata tillbehör. Vi njöt i två timmar. Inte minst tack vare Sofie, som serverade vid vårt bord. Hög servicenivå, hjälpsam, leende och vänlig.
Icke-svartsoppan, alltså alternativet till svartsoppan bestod av Skaldjursbisque med ostronskivling (Pleurotus ostreatus), en av de mest odlade svamparna i världen. Bisque är en fyllig soppa, nästan en puré, i allmänhet gjord på skaldjur. I den vi åt fanns också hela räkor, crème fraiche och dessutom bitar av ostronskivling. Mycket mjuk och god rund smak och mycket mättande - hög fetthalt. De som åt originalet, svartsoppa - med "pepparkakssmak" - och med krås var också synnerligen nöjda. Valfrihet ger nöjda kunder.
Huvudrätten - Gås med tillbehör - kokta katrinplommon, äppelmos, rödkål, stekta äpplen och brynt kulpotatis. Möra och fina skivor av gåsen och det var bara att ta om för den som orkade.
Som om detta inte vore nog ingår även äppelkaka i en riktig gåsamiddag. I det här fallet två varianter att välja på Skånsk och Fransk äppelkaka, och vaniljsås eller vispgrädde.
Vi var fjorton mycket nöjda seniorer från moderaterna i Trelleborg som motvilligt lämnade bordet efter två timmar. Inga missnöjda miner där inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar