söndag 11 juli 2010

Jägersro, Dubbeltrav

Skånes Ponnytravklubb arrangerade sitt traditionella dubbeltrav denna vecka med hela 30 lopp! På fredag kördes 14 lopp med första start kl 17.00. På söndag avgjordes 16. Under fredagens tävlingar avgjordes också finalerna i Brizy Cup.
Glimma och Muskot tävlade båda dagarna. I fredags gjorde Muskot ett strålande lopp och var på väg mot en ny fin seger. En idiotgalopp gjorde dock att han ramlade ner flera positioner och därför fick han trots en fin spurt nöja sig med tredjeplatsen. Kilometertiden, knappa 1,54, blev ändå loppets snabbaste. I lopp elva knep Ljungens Glimma en god fjärdeplats i hård konkurrens.
Idag söndag gick Muskot ut som sista häst, med 200 meters tillägg, i lopp 3. Han sprang förbi alla utom de tre främsta vilket alltså gav en hedrande fjärdeplats. Han presterade alldeles i närheten av sitt personbästa. I lopp 13 var han med på nytt. Tyvärr blev han hindrad av ett intermezzo med ett annat ekipage när han var på väg mot segern. Starkt att ändå bli tvåa. Dessbättre avlöpte olyckstillbudet utan skador.
Ljungens Pirat med Sanna Langmarker i sulkyn var lyckosam med en andraplats i sitt lopp där han för första gången sprang under drömgränsen och landade på 1.59,2. Kanske var det den alldeles nya, blåfärgade transporten som inspirerade? Pirat tog också en andraplats i Montéloppet, nu med Kajsa Lindsjö på ryggen. Hela programmet finns här.
Blogg om Jägersros dubbeltrav förra året.