onsdag 16 februari 2011

Lyckad informationsträff på Region Skåne för Seniorrådet


För någon vecka sedan hade Seniorrådet i Skåne glädjen att få en inbjudan till det nya Regionhuset på Dockplatsen 26 i Malmö som invigdes så sent som i september i fjol. Det var Regionrådet Carl Johan Sonesson som bjöd in och var värd för mötet. Han är ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Skåne.
Hela förmiddagen den 9 februari anslogs till mötet.
Först presenterade Carina Nordqvist Falk kundvalsmodellen i Region Skåne. Hon är chef för enheten för uppdragsstyrning av patientprocesser i vården.
Sedan berättade de två huvudprojektledarna Tomas Ekström (MAS) och Claes Arén (Lund) om historien bakom bildandet av SUS - Skånes Universitets Sjukhus, den så kallade PROLUMA-processen. Det handlar om sammanslagningen av Malmö Universitets Sjukhus och Lunds Universitets Sjukhus. Om det komplicerade fusionsarbetet och om de processer som det återstår att fullfölja. På bilde syns Claes Arén i "korridorsnack" med Carl Johan Sonesson.
Till sist återkom Carina Nordqvist Falk som arbetar med att introducera en ny utvärderings- och styrningsmodell med patientgruppen "Multisjuka äldre" som exempel. Detta tyckte jag var särskilt intressant eftersom jag själv arbetat med utvärdering och kvalitetstyrning inom tjänsteproduktion, exempel utbildning av vuxna.
Deltog gjorde också Hälso- och sjukvårdsdirektören Karin Christensson som syns på bild ovan tillsammans med Lars Hinsell och Käthe Berggren från Seniorrådet.
Alltihop var mycket intressant, pedagogiskt och kundvänligt upplagt. Det blev också många tillfällen till frågor.
Jag ser detta som ytterligare ett konkret exempel på hur de moderaterna politikerna, både regionalt (och lokalt i varje fall i Trelleborg) värnar om och respekterar sina seniorer i Skåne.
Ett stort tack till Carl-Johan och en särkild hälsning till hans fru hustru som gör allt hon kan för att välta socialdemokraternas styre i Malmö och äntligen göra det till en borgerlig kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar