söndag 6 februari 2011

Melodifestivalen 2011


Deltävling ett utspelades i Luleå. En usel inledning där de tre programledarna, Rickard Olsson, Marie Serneholt och Peter Stormare presenteras under 10 minuters sändningstid. Aldrig så tydligt som i kväll syns det att för SvT är det varken tittarna, låt & musikskrivarna eller artisterna som står i centrum utan programledarna. Helt fel! Man är nära att stänga av. Men sedan kommer ju Jenny Silver och allt är bra igen. Tjejen från Ängelholm som som Jenny Öhlund slog igenom i Candela i början på 90-talet. Radio Kristianstads favorit. Something in your eyes, Självklar segrare i kväll! Tyvärr tyckte inte alla som jag, men till andra chansen räckte det (förra året blev hon sist). Jenny Silvers hemsida, Jenny på Facebook. Min andra favorit var Pernilla Andersson, det var hon som skrev om Johnny Cash och Nina Persson (lyssna här). Hon gick också till andra chansen. Pernillas hemsida. Jag prickade in fyra av de främsta så min musiksmak tycks inte vara helt avvikande.
Segrare och direkt till Finalen i Globen gick rappargruppen Swingfly med Me and My Drum tillsammans med Danny med In the Club.
Tyvärr blev Le Kid (bild) med Oh my God bara femma. De hade roliga och frisyrer. Kul och färggranna. De gjorde mig verkligen glad. Skulle vilja se dem live. En rolig, sockrig och färgglad värld där allting är på låtsas.
Övriga utslagna blev Dilba med Try it again, Jonas Matsson med On my Own och Rasmus Viberg med Social Butterfly. Det var de värda.
Läs mer på:
Eurovision Song Contest - den officiella webbsidan Diggiloo Thrush - allt om Eurovision genom tiderna.
Melodifestivalens Hemsida på SvT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar