söndag 9 september 2012

Söderslätts Country Festival, en succé

I går startade Söderslätts Country Festival i Anderslöv. Jag var där på eftermiddagen främst för att klockan halv sju lyssna på Tall Dark Strangers (bild 1) som jag haft glädjen att ta del av en gång tidigare i Församlingshemmet i Trelleborg,  Bedårande countrymusik. De var bra även här även om akustiken i Ridhuset inte var den bästa och att den stora scenen kändes lite “ödslig” enligt kommentar från Lillbabsvännen Brita Björs från Järvsö och Jonas Frank Jirhamn när jag träffade dem efteråt på väg till glasskiosken. Då stod vi ute för lyssna på Mississippi Preachers (bild 2) som spelade i “Vagnen”. Kanske bäst var ändå Alligator Gumbo (bild 3) som spelade Cajunmusik från Louisiana mellan åtta och nio.
Arrangörerna till denna första Söderslätts Country Festival hade dessutom tur med vädret. Och vi önskar dem verkligen en fortsättning kommande år. Det känns redan som om det blir en uppföljning nästa år, säger arrangören Jonas Lundh.
Men redan i eftermiddag, på festivalens andra och avslutande dag, kan man lyssna på Hasse “Kvinnaböske” Andersson och Rocky Martin & The Flamboyant Group (bild 4) med mera. Se båda dagarnas program här.
Alligator Jumbo, hemsida.
Tall Dark Strangers på Facebook.
Mississippi Preachers, i Sveriges Radio.
Rocky Martin, hemsidaFacebook.
Artikel i Sydsvenskan: “Festival hakar på trend“,
Artikel i TA: “Hästjazz drog folk och fä till Anderslöv“.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar