söndag 30 september 2012

[Bubble]


Tredje delen i de la Mottes trilogi heter [Bubble]. Boken har spänning. Det händer hela tiden något nytt. Där finns avancerad IT-användning, där finns också humor, kanske främst i uttrycken för Henriks paranoia, ömhet och omvårdnad i relationen mellan syskonen, hemligheter i deras ungdom. Men den är verkligen rörig särskilt den sista tredjedelen. Undrar om inte författaren har snurrat runt sida efter sida på tomgång i väntan på att hitta en trovärdig upplösning. Som han ändå inte lyckas med.
Men det är väl så att leva upp till de förhoppningar som [geim] och [buzz] innebar är inte lätt. Alla blir nog besvikna och Mottes stjärna sjönk, kanske i onödan. Han kunde ha väntat några år med del 3.
En riktigt spännande upplösning. Dramatik och faktiskt också en del romantik sedan Henrik förstått att Jeff inte är hans rival om Nora utan är hennes bror!
Spänning och total ovisshet om i vilka gäng som de många inblandade spelar. Och fortfarande efter att ha läst alla 430 sidorna vet jag inte.
Är kanske Palme-mördaren med? Vilken roll spelar kungen och hans säkerhetschef André Pellas. Handlar allt om att öka kungens alltmer vikande popularitet. Är det motståndare till EU kommande lag om Internetkontroll som någon vill stoppa? Stoppa omröstningen om EU-direktivet. Eller handlar det bara om pengar. Är det bara Henrik Pettersson och hans syster Rebecca som är de ärliga?
Vem är Magnus “Mange” Sandström, i vissa kretsar känd som Farook Al-Hassan.
Messet från farbror Tage gäller hela boken igenom “Lita inte på någon!”
Ett slags kompenium finns här.
Recensioner:
Bloggen Muntligt    DAST Nils Scherman
Tidigare bloggar om [geim] och [buzz].

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar