onsdag 19 september 2012

Utspelade av Höörs HK på hemmaplan


I våras flyttades Trelleborg HBK ner från Allsvenskan i Handboll. I kväll var det premiär för spel i Div 1 Södra. Hemma match i Söderslättshallen mot Höörs HK H 65. Det började som alltid bra i Söderslättshallen. Låmg kö till biljettluckan. Bara 30 kr för en sittplatsbiljett om man var pensionär och sådana fanns det många. Det var nästan fullsatt på den ena av läktarsidorna, den andra var stängd men jag fick en fin plats längt upp nästan i mitten. Sedan blev det sedvanlig ljus- och ljudorgie medan hemmaspelarna lunkade in. Stämningen var god.
Matchinledningen var jämn och avvaktande. HBK gick till halvtidsvila med en två måls ledning.
Första 10 minuterna efter pausen hade HBK en stark period och ledde som mest med 5 bollar. Då började jag känna mig säker på att äntligen få vara med om Trellebollseger och inledningen på en lång återmarsch till Allsvenskan.
Men sedan gick luften ur laget och matchen slutade med bortavinst med fyra mål. Stundtals var HBK helt utspelat.
Spelarna orkade inte längre “jobba hem” och blev förbisprungna av pigga Höör-spelare som kontrade hej vilt och vann en välförtjänt seger.
Bra och kämpande trelleborgare var Marco Lapcevic, Sebastian Carlsson, Simon Skuthälla och Daniel Bygdemark.
Godkänd blir inte målvakten Georgio Jancevski. Han tog en straff i början av matchen, fick divalater av detta, och tog knappt ens åt bollarna på slutet. Han saknar också förmågan att inleda kontringar genom långa träffsäkra utkast. Det blir i stället lama utkast till närmaste medspelare. Borde ha bytts ut.
Artikel i Trelleborgs Allehanda: “Premiärförlust för HBK“.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar