torsdag 7 april 2011

Du är vad du äter

Heter en svensk livsstilsserie i tio delar som startade i kväll klockan åtta. Den kommer att gå i TV4 Plus ytterligare nio torsdagskvällar.
Det är kostexperten Anna Skipper som tar sig an överviktiga personer som har mat- och andra livstilsvanor som de knappast kan leva länge till med. Under åtta veckor fick nattarbetaren Therese en chans att lära sig ett mer hälsosamt liv utan rökning och kolhydratrik mat men med träning och nyttig mat.
Hon gick ner 11 kg och minskade midjemåttet med 21 cm. Det som drev henne var målet att komma i en sexig trång klänning som hon kunnat bära tidigare. Och hon lyckades.
Det var ett mycket bra TV-program. Jag såg allt till och med reklamen. Intressant att ett företag valde att göra reklam för falukorv och ett annat för "Macka med flora". Det vill säga sådan mat som Anna Skipperbörjade med att tömma Thereses kylskåp på. Förvånade mig att även ärter och majs åkte ut, för mycket kolhydrater tydligen.
Jag fick lära mig att kryddor ökar ämnesomsättningen, att omelett med keso och fetaost är bra och att en proteindrink aldrig är fel. Och naturligtvis den viktiga fysiska träningen även om träningsvärken är förfärlig i början.
Detta tycks vara en bra metod. Sådana program behöver nästan alla se.
Du är vad du äter på TV4 Plus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar