söndag 1 maj 2011

Fredrik Jensen, dagens hjälte på Vångavallen

Hemmamatch på Vångavallen, soligt och varmt på förmiddagen men det mulnar till ju närmare matchstarten kl 14 närmar sig. Svårt att veta vad man ska ha på sig. Jag valde att ha en hel del kläder och det visade sig vara riktigt
Första halvlek var ingen höjdare direkt. 80 % av tiden var det dåligt spel, och 20 % ännu sämre som radioreportern på Vångavallen sammanfattade halvleken. Tillsammans med Bengt Gunnarsson delade jag i pausen min besvikelse. Men ingen kö till toaletterna och dessbättre beslöt jag mig för att ge lagen en ny chans.
Vad som hände under halvtidsvilan kan man bara ana men faktum är att TFF kom ut som ett helt nytt lag. Trelleborgs spelare var nu plötsligt först på alla bollarna och passningar nådde fram. Efter fem minuter av andra halvlek ledde plötsligt TFF med 2-0, båda målen av Fredrik Jensen (bilden). Inte långt efteråt gjorde så Markus Pode ett snyggt mål och ökade ledningen till 3-0.
Sedan knöt det sig igen och Djurgården tilläts reducera till 3-1. Detta blev en injektion för det för dagen helgula laget och våg efter våg av anfall kom mot hemmaburen. Plötsligt blev det åter spänning och nerv i matchen.
Djurgårdaren Philip Hellquist gjorde också sitt andra mål men mer blev det dessbättre inte även om man satt med hjärtat i halsgropen under de fyra, långa tilläggsminuterna.
Första hemmasegern för säsongen var ett faktum med 3-2 mot Djurgården och alla hemmasupportrar gick hem med ett lätt sinne. Men inte många på läktaren, 2395 personer bara.