onsdag 18 maj 2011

Moderatlunch med Söderslättsproducera


I dag bjöd Hotell & Restaurangskolans Restaurang på "Söderslättskafferiet". Det var inriktat på närodlat. Jorden och djuren, allt fanns inom en radie på 10 km. Från Böste till Skivarp. "Från jord till bord" kallade läraren Håkan Lindahl satsningen. Han gladde sig åt att ha 90 gäster.
Vi startade med sallad och Foccachio, ett Italienskt bröd med olivolja.
Därefter bjöds vi på buffé med bland annat lamm och kalkonkött, en utsökt Ratatouille på paprika, vitlök, olivolja, zucchini och aubergin. Där fanns också späda sparris- morotsprimörer. Allt var mycket gott och njutbart för både ögat och gommen.
Jag avhöll mig från nypotatis, potatisgratäng, buljongkokt matvete och såser av diverse slag - och gick ner ytterligare några hekto. Dessa rätter lär dock också ha varit delikata enligt flera bordsgrannar. Särskilt citronsåsen - Citrus Espagnol - hörde jag berömmas.
Måltiden avslutade med gott kaffe i glatt och förnöjt sällskap. Allt, inklusive bordsdryck, för bara 120 kr.
Böste Grönsaker hade levererat grönsakerna, SydTomater tomaterna, Toftebo Kalkon kalkonköttet och Näsbyholm lammköttet.
Tre glada och förväntansfulla damer: Mona Evanth, Inga Berggren, Ingegerd Leo-Möller och Eva Holm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar