onsdag 11 maj 2011

Justine eller Raschans hämnd


Raschans hämnd heter Bodil Mårtenssons senaste bok. Nu lämnar hon Helsingborg och den trygga Bjärehalvön och ger sig ut på internationellt vatten, för alldel inte längre än att den kapade färjan syns från både Helsingör och Helsingborg. "Imamens arvingar" slår till. En shiamuslimsk organisation kan man förmoda.

Denna elfte roman om kriminalkommissarie Joakim Hill vid Helsingborgspolisen introducerar en helt ny karaktär, Justine Jansen, vars speciella styrka och svaghet är att hon har diagnosen Aspergers syndrom. Det ger henne mycket speciella färdigheter men frågan är i vems ärende hon agerar? Hon är i alla fall en mycket sympatisk person även om hon "är hård mot de hårda" i Fantomens och Lisbet Salanders anda.
Justine – Raschans hämnd är en internationell thriller med fokus på terrorism och hämnd. Denna högaktuella spänningsroman är den elfte fristående boken i serien om Joakim Hill vid Helsingborgspolisen.
Turk-armeniern Rashan Makarian är känd från Brottskod 09, där han utnyttjades skändligen av en internationell Trafficking-liga. Nu har han tränat upp sig för att ta hämnd, eller är det bara någon ny person som utnyttjar honom?
Bodil Mårtensson är född i Karlskrona, men efter en längre tid i Lund och några år i Umeå bor hon sedan länge med utsikt över Tycho Brahes Hven. Detta är den elfte fristående boken i serien om Joakim Hill vid Helsingborgspolisen, som här också möter den Aspergerbegåvade kampsportsexperten Justine Jansen. Hoppas att hon blir en bestående förstärkning för Joakim Hill och Helsingborgspolisen.

Tidigare bloggar om böcker av Bodil Mårtensson:
Greppet Brottskod 09 - om perversiteter Cuba Red

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar