fredag 23 mars 2012

Den 21 mars hade Moderata Seniorer i Trelleborg anordnat ett medlemsmöte på (M)ötesplatsen på Algatan. Anslutningen var god och extra trevligt var att få se ett par nya medlemmar men också “gamla” medlemmar som varit mindre aktiva ett tag dök upp.
Mötets rubrik var “Boendeformer för äldre i Trelleborg”.
Det är ett område som socialnämndens ordförande Marianne Ohrlander har en lång erfarenhet av. Hon delade med sig av sin kunskap på ett medryckande sätt som väckte stort intresse och många frågor. Främst handlade det om så kallade biståndsboende som Socialnämnden beviljar men vi kom också in på behovet av så kallade Trygghets- och Serviceboenden. För tillfället existerar inga sådana i Trelleborgs kommun.
Biståndsboenden omfattar “särskilda boenden”, korttidsboenden och växelvårdsplatser – för att avlösa anhörigvårdare. Det finns också en dagcentral för de äldre som föredrar att bo hemma. Två av de särskilda boendena drivs i privat regi, det är Högalid och Täppan, båda av hög kvalitet. Övriga tolv har kommunen som huvudman.
Efter föredraget bjöds det på smörrebröd från “Den lille Danske” med kaffe, öl och vatten.
På bilden syns socialnämndens ordförande Marianne Ohrlander i samtal med nämndskollegan Eva Ekström och nya medlemmen Katarina Borglin. I bakgrunden Jan Regnell, också ny medlem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar