fredag 9 mars 2012

Nya Seniorrådet växer

För andra gången samlades Nya Seniorrådet i Skåne, nu den 8 mars 2012. På Förbundskansliet i Skåne, Hans Michelsensgatan 9 i Malmö. Senioransvariga moderater från 24 av Skåne kommuner hade tagit sig dit trots det överraskande snöfallet under natten och morgonen. Totalt var vi 33 personer.
Chefsombudsman Mikael Larsson presenterade partiets verksamhetsplanering. Han visade intressanta “nedbrutna” siffror för Skåneregionen vad gäller väljarnas uppfattningar i välfärdsfrågor och presenterade Skåneförbundets verksamhetsplan med vårens tidplan.
Åsa Herbst, kommunalråd i Ängelholm och vice ordförande i förbundsstyrelsen pratade om äldrefrågor inför valet. Hon är partiets ansvarige i Skåne för dessa frågor. Hon var också intressant att lyssna på och hade god kontakt med oss som lyssnade. Åsa är en ovanligt god talare. Vi glömmer aldrig hennes engagerade berättelse om “smöret på skorpan” på Åshaga vårdboende i Hjärnarp i Ängelholms kommun. Budskapet är att det alltid finns myter om den politiska majoriteten och att enskilda händelser gärna förstoras upp av oppositionen som försök att bekräfta myterna. Vad vi ska göra är inte att hamna i försvarsställning om detaljer utan anstränga oss för att på nytt bygga upp förtroendet för moderat äldreomsorg. Lärorikt!
Bo Silverbern, ordförande i omsorgsnämnden i Kristianstad presenterade stolt kommunens andraplats i Sverige (efter Nykvarn) i tävlingen SPFs utmärkelse “Årets seniorvänliga kommun“.
Och regionrådet Pontus Lindberg som är ordförande i Regionala tillväxtnämnden presenterade tillväxtfrågor i Regionen.
Se fler bilder här:         Förra mötet i oktober 2011.
Tidningsartikel i HD om “smörbråket“.
Åsa Herbst på Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar