söndag 14 juni 2009

Bussutfärd genom det fagra Sommarskåne



Jag har varit på en lyckad bussutfärd till Bjärehalvön med Hemmesdynges hembygdsförening. Sol hela dagen och tämligen ljumma vindar. Så ska utfärdsvädret vara!
Färden till Bjärehalvön gick via mindre vägar med många vackra scenarier. Skåne är verkligen sommarvackert särskilt när någon med den rätta blicken kan peka ut härligheterna. Det kunde bussguiden Göran Göransson. På ett föredömligt sätt blandade han historiska fakta och lokala sevärdheter med humor och ett stort engagemang.
Första stoppet var på Kullabygdens Keramik där Peter Nilsson visade hur man drejade gratängskålar. Många blev förtjusta, även jag, och det blev en hel del business. Sedan var det dags för lunch på Arilds Golfrestaurang. Fin utsikt, utmärkt service, salladsbord av hög kvalitet och en entrecôte att njuta länge av.
Därefter bar det av till Hembygdsparken i Ängelholm. Där tittade vi på bland annat Tekniskt museum, Skolmuseum och Grönvallska gården från 1817.
Kaffet intogs i gedigen allmogestil på Albertsgården i Norra Häljaröd. Det blev en passande avslutning på denna agrarromantiska dag som präglades av 1950-talets lantbruksnostalgi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar