söndag 15 augusti 2010

Bröderna Karlsson, Stureplan möter Luleå


Jag är själv ena halvan i tvillingparet Bertil & Börje. Kanske därför jag gillar filmen jag såg på Grand i Trelleborg i kväll. Helt klart värd att titta på.
Bröderna Karlsson är en förväxlingskomedi som handlar om ett tvillingpar som till en början inte känner till varandras existens. Den ene, Niklas är en framgångsrik, pedantisk advokat i Stockholm. Den andre, Hasse som är bosatt i Norrland med fru och barn är en notorisk otrogen slarver.
I samband med en bouppteckning träffas de första gången. När Niklas, som är adopterad, får veta att hans biologiska mor avlidit får han även veta att han har en tvillingbror. När de var 10 månader tvingades modern adoptera bort ett av barnen, Niklas. Hasse letade länge efter sin försvunna bror.
Bröderna träffas för första gången i samband med en bouppteckning. Deras möte leder till kaotiska förvecklingar och vänder upp och ner på deras tillvaro. En dag ringer Hasse plötsligt på hemma hos Niklas, fast besluten att stanna i några dagar; något som Niklas motvilligt accepterar. En mängd förvecklingar följer på grund av tvillingbrödernas identiska utseende; vilket drabbar Niklas arbets- och kärleksliv.
Björn Bengtsson spelar rollerna som tvillingparet. Ibland vet man inte säkert vem av de två han spelar. Jag blir lurad flera gånger.
Tuva Novotny gör en mycket fin roll som Clara. Även Vanna Rosenberg Synnerholm är bra som Hasses fru Mona.
Vidare Jessica Zandén som Lisbeth, Johan Rabaeus som hennes make Bo och ståupparen Per Andersson som Jesper.

Bröderna Karlssons hemsida
Recensioner:
Jan Lumholdt i Svenska Dagbladet" En påver soppa trots god potential".
Miranda Sigander i Expressen: "Björn Bengtssons stora genombrott".
Mats Johnson i Göteborgs Posten: "Mycket Bengtsson och lite humor".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar