måndag 30 augusti 2010

Väljarindex: Stor Alliansledning


I går presenterade Svenska Dagbladet det senaste resultatet från Väljarindex.
Den visar att Moderaterna är det största partiet i Sverige nu så här några veckor innan valet. Vidare att Allians för Sverige har ett klart försprång framför den rödgröna samarbetsgruppen, 48 % mot 44,5 %. Och att små allianspartier har en hygglig marginal till den så fruktade fyra procents spärren. Om inget betydelsefullt och oväntat inträffar så kommer det att bli svårt för de rödgröna att hindra Alliansen från att styra Sverige ännu en mandatperiod. Minst en sådan behövs för att vända på den utveckling som de tidigare socialdemokratiska regeringarna har lett till. Men nu kan man ha hopp om framtiden och ett nytt Sverige som hör det 21:a århundradet till. Bort från det socialism-inspirerade 1900-talet! Äntligen!
Väljarindex väger samman resultaten från de olika opinionsinstituten för att på så sätt ge en bättre bild av hur stödet för de olika partierna egentligen ser ut.
SVT:s Väljarindex, som tagits fram av Svensk Opinion, sammanställer undersökningar från sex opinionsinstitut: Demoskop, Novus, Sentio, Sifo, Synovate och United Minds.
Genom att sammanställa flera olika instituts opinionsundersökningar kan man skapa en tydligare bild av hur det verkliga opinionsläget ser ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar