måndag 2 augusti 2010

Silver till Emma


Så är då EM i friidrott i Barcelona slut och vi kan summera att det blev en medalj för de svenska deltagarna. En silvermedalj men med guldglans. Der var Emma Green som i kamp mot storheter som Blanka Vasic (etta) och Ariane Friedrich (trea), slog sitt personliga rekord två gånger, först med en centimeter till 1,99 och sedan med två till 2,01. Man kommer nästan att tänka på Benke Nilsson som under juli månad 1954 höjde svenska rekordet från 2,03 till världsårsbästa 2,10.
Men sedan blev det inte mer. Bara två poängplatser, en "förarglig" fjärdeplats av Linus Törnblad i höjd och en femteplats av Isabellah Andersson i maraton. Damlaget tog sig mycket glädjande till final och en sjundeplats på korta stafetten med Emma Rienas, Lena Berntsson, Ella Backman och Moa Hjelmer. De var nära att slå det svenska rekordet från Finnkampen 2005, då de "fantastiska damerna; tvillingarna + Carro + Emma Rienas" sätter svenskt rekord på korta stafetten och utklassar finskorna. I dag är det bara Emma som är kvar. En revansch?
Michel Tornéus, nia i länghopp, men en stor besvikelse. Helena Engman, nia i kulstötning, en habil insats, Jessica Samuelsson "persar" i sjukamp och blir tia, mycket bra, tre elfte platser: Tracey Andersson i slägga, en stor framgång för Trelleborgstösen, Carolina Klüft i längdhopp och Anna Söderberg i diskus.
Tilläggas kan att Johan Wissman blev utslagen i semifinalen på 200 m liksom Philip Nossmy på 110 m häck, Mustafa Mohammed utslagen i försöken på 3000 m hinder, Niklas Arrhenius i diskus, Gabriel Wallin i spjut med mera. Alla resultat finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar