söndag 5 september 2010

Inte mycket liv i "Här är ditt liv"


I går kväll, på bästa sändningstid, åtta till halvtio på SvT1, startade årets upplaga av "Här är ditt liv" I centrum var Lena Endre, en skådespelare som slog igenom i SVT:s succéproduktion Varuhuset 1987. och sedan hade framgång med humorserien Lorry, 1989. Född 1955 och är norrländska från börden.
Det blev mest en långtråkig historia med alltför mycket fokus på programledaren Ingvar Oldsberg. Han passar bra i "På spåret" men inte här. Kanske behöver han sin bisittare Björn Hellbergs intelligens.
Lena Endre är vacker och charmig och trevlig både att titta och lyssna på men hennes liv är inte särskilt intressant. Åtminstone hade inte programledaren lyckats få fram någiot speciellt om henne.
Första gästen var ungdomsvännen Gunilla Röhr, sedan kom hennes första man jazzbandsmannen Vieko Benzon, båda ganska menlösa som inte gav mycket. Och i den stilen fortsatte det.
Det bästa med programmet är att det har samma vinjett och musik (lyssna) som originalprogrammet och man måste instämma i "Det gjordes bättre TV på Lasse Holmqvists tid" för att nu travestera Torsson (lyssna).
Mark Lewis från USA som var utbytesstudent som femtonåring i den endreska familjen har Lena hållit kontakten med sedan dess. På den tiden var hon anarkist. H C Ericson, tidigare arbetsgivare, såg Lena som "folkbildare och eldsjäl". Liv Ullman via länk betecknade henne som "stor skådespelare och en fantastisk vän". En helt malplacerad Jacques Werup upplevde henne som "intensivt närvarande" och både Thomas Hanzon som hon levde ihop med i 13 år och som är hennes barns - Rosanna och Eddie (bild) - far var där liksom hennes nuvarande man - sedan 10 år - Richard Hobert.
Jag kommer inte att se fler avsnitt av serien.
Man lär sig mer på Wikipedia, och det går mycket fortare. Alla som medverkat i "Här är ditt liv".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar