måndag 10 januari 2011

Bibeltrogna vänner bygger Noas Ark i Kentucky


Det finns i USA en organisation kristna fundamentalister som kallar sig "Svaren i Genesis". Det är en affärsgrupp i Kentucky vars medlemmar tror på skapelseberättelsen bokstavligt. Den driver Creation Museum (Skapelsemuseum) i Kentucky.

Nu planerar organisationen "Svaren i Genesis" att bygga Noas ark.
De är övertygade om att Bibelns ark och syndafloden verkligen fanns och att en ny syndaflod kommer. De ska bygga "Ark Encounter", ett bibliskt Disneyland som ska kosta 150 miljoner dollar och beräknas kunna ta emot 1,6 miljoner besökare per år (bild).
De följer bygginstruktionen i Första Moseboken, kapitel 6. Kristna fundamentalister i USA är övertygade om att det gick till precis så.

Evolutionsläran är i deras ögon en irrlära som sprids av djävulen själv. De påstår också att planeten jorden är bara 6000 år gammal. Den kan också ange en exakt tidpunkt för syndafloden. Gud fick nog av alla syndiga människor 2348 f.Kr.
Guvernören i Kentucky, Steven Beshear, har beviljat fundamentalisterna generösa skattelättnader för arkprojektet. Deras framtid mål är att bygga en sjöduglig ark. Man kan ju aldrig veta …

Läs artikeln i der Spiegel, "Sie glauben, dass es Schiff und Sintflut wirklich gab", eller läs den här, översatt i Tempus nr 1 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar