torsdag 6 januari 2011

Hög klass på årets Nyårsrevy


Hög klass på årets premiär av Trelleborgs revyn 2011 i regi av Nils-Gunnar Snygg. Samtliga i revygänget finns på bild till höger: I det glada revygänget syns stående: Håkan Widerström Sleman, Katarina Johnsson, Joakim Kjellberg, Pierre Malmqvist och Nils-Gunnar Snygg, och sittande Lisette Eriksson-Frisk, Alexandra Gonzalés och Sarah Thörnqvist.
Trelleborgspolitikerna kom lindrigt undan i år. "Ulf Bingsgård" ville hellre ha pensionärer i politiken eftersom med dem blev det inga diskussioner om ersättning för förlorad arbetsinkomst.
Mer vilt drevs det med centerns Patrik Holmberg som ville vinna röster i september genom att bada (halv)näck i fontänen på Stortorget.
Flera riktigt bra inslag:
Första aktens tre små grisar med Nils-Gunnar Snygg, Pierre Malmqvist och Alexandra González i rollerna som beskrev på ett åskådligt sätt förhållandena mellan Moderaterna, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna före, under och efter valet 2010. Helt fascinerande var också Alexandra Gonzalés som klichétyngd tonåring - tillsammans med en "förstående" - men i verkligheten alltmer oförstående fader Nils-Gunnar Snygg. Bara det inslaget var värt inträdet.
Förväxlingsdramat "Sjukskriven" var också bra. Effektören där Pierre Malmqvist spelade huvudrollen var full av effektfulla effekter till ett Shakespeardrama i radion.
En bra och omväxlande blandning av sketcher, och av dans och sångnummer. Proffsig koreografi. Högt tempo gav inte utrymme för longörer snarare viss ömhet i applådhänderna.
Håller gärna med Kvällspostens Staffan Wictorin om att "mycket proffsigare än så här kan man inte begära av amatörer".

Personligen hoppas jag att nya Alexandra González stannar kvar många säsonger till. Vilken charm och engagemang! Särskilt nu när Therese Erch inte längre är med. Hon var den lysande stjärnan in sommarens När tocken gal.
Recension av Lars Thulin i TA den 6.1.
Artikel i TA den 30.12 "Okej att skämta om nästan allt".
Jag köpte min biljett på Gunillas Hemsy.
Här bokar du biljetter, Trelleborgsrevyn på facebook, Trelleborgsrevyns hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar