söndag 23 januari 2011

Innebandy i Söderslättshallen

När man nu bor så nära Söderslättshallen ligger det nära till att kolla upp vad som händer där. I går var det Palmstaden IK som spelade innebandy mot Malmö FBC. Lagen spelar i Herrar div 2 Södra Götaland. Malmö FBC leder serien och har ännu ej förlorat en enda match.
Palmstaden bjöd på ett överraskande starkt motstånd, så länge krafterna räckte. Tog ledningen direkt genom Fredrik Sjöstedt och var nära 2-0 i Power Play. I början på andra perioden kvitterade Malmö, och av styrkan på jublet förstod jag att vi trelleborgare var i klar minoritet på läktaren.
Ny ledning direkt för hemmalaget genom Joon Berggren. Efter två perioder var ställningen 3-3 men i tredje rasade det. Två snabba baklänges mål och slutresultatet blev 4-9. Hemmalagets kondition tröt, varken hjärnorna eller benen fungerade de sista 15 minuterna.
En omväxlande och spännande match i 40 minuter.
Många utnyttjade pauserna till att besöka den välsorterade restaurangen.
Märkligt var att ljuset släcktes ner medan spelarna kom in för spel och att spelarna inte visade upp sig när de presenterades av speakern. Ribbstolarna längs långsidorna och upphissbara bommar för gymnastik täckte kortsidorna avslöjade den gamla gymnastiksalen. Akustiken påminde om ljudet i raspiga högtalare på Eslövs järnvägsstation på 50-talet. Hög nostalgipoäng.
Publik: 325 personer måste vara bra. Men det var ju lokalderby.
80 kr i inträde, ingen pensionärsrabatt.
Om två veckor är det dags för nästa hemmamatch, då mot Röke IBK, förhoppningsvis en något svagare motståndare än Malmö. Däremellan är det bortamatch mot Tvååkers IBK

Palmstadens hemsida och Malmö FBC.
Serien Herrar div 2 Södra Götaland presenteras på innebandy.se.
Christian Persson (främste målgöraren i serien) stod för tredje och Henrik Kronholm för fjärde målet.
Ett bra matchreferat på Malmö FBCs hemsida.