torsdag 11 augusti 2011

Allsång i Stadsparken


Kyligt och blött: vilken augustikväll, 13 C, stark vind och regnskurar, Allsångskväll i Stadsparken. Ett ovanligt dåligt augustiväder hindrade emellertid inte ett hundratal trogna lyssnare till Stadsparken i Trelleborg i går kväll. Kvällens tema var Östen Warnerbring – som dog 2006, blott 71 år gammal.
Den ordinarie dirigenten Michael Nordberg hade förståndigt nog åkt på semester och ersattes av Conny Månsson.
Söderslätts Musikkår inledde med ”Sommar, sommar, sommar, det är dans i folkets park”.
Vi fick höra ”Den slaviska kvinnans avskedsmarsch, trumpetsolon och sjöng med i flera av Östen Warnebrings mest populära låtar som ”Du borde köpa dig en tyrolerhatt”, Det var längesen jag plocka några blommor och ”Det var en lördagsafton”.
Kvällens höjdpunkt var när Lasse Berggrensson tillsammans med dragspelande gästartisten Håkan Andersson sjöng ”Kivikspolkan” med Bombi Bitt och Nick Carter. Så ska det låta på en allsångskväll!
Här kan man lyssna på en inspelning av Kivikspolkan som Östen själv gjorde.
Söderslätts Musikkår ger en höstkonsert söndagen den 16 oktober i Församlingshemmet i Trelleborg, med Hasse ”Kvinnaböske” Andersson och Danne Stråhed.

En artikel om Lasse Berggrensson i Skånska Dagbladet 2009 inför hans 60-års dag: ”En tonårsidol som aldrig slutat sjunga
Artikel om dragspelaren Håkan Andersson i TA i april i år: ”Blås och bälgaspel”.
Håkan Andersson är till vardags lärare i musikteori på Musikhögskolan i Malmö och kommer ursprungligen från Alfta i Hälsingland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar