söndag 28 augusti 2011

Bottennapp - förlora hemma mot bottenlaget


Matchen på Vångavallen i går var en ganska omväxlande under hållning, så länge det varade. Spelet var ganska jämt och målchanser saknades inte på något håll. Inte kunde man se att det var Halmstad som ligger klar sist i Allsvenskan. Det var mållöst i halvtid 0-0 och vi var nog många som förväntansfullt såg fram emot en trelleborgsk målkavalkad efter pausen. Men av detta blev inget. Halmstad tog kommandot och var nästan bäst på allt i andra halvlek.
Trelleborgarna gjorde ett intryck av feghet, trötthet och bristande koncentration.
Av de annars så goda målskyttarna Marcus Pode och Kristian Haynes märktes inte mycket, Fredrik Jensen sprang, kämpade och slet men precisionen på passningar och skott var dålig. "Vi måste kriga mycket mer då och vinna fler närkamper och springa mer än vad vi gör idag", säger Fredrik Jensen i en artikel i TA idag.
Bättre insatser av Magnus Andersson och Erdin Demir på backlinjen.
Joel Johanssons 1-0 till Halmstad (bild) var tyvärr helt rättvist. Lagets första bortaseger i år.
Tyvärr hägrar superettan vid horisonten. TFFs marginal till nedflyttning är inte stor. Se aktuell tabell.

Då var det betydligt trevligare att via fickradion parallellt med fotbollsmatchen följa inledningen av friidrotts VM i Daegu i Sydkorea. Det gick bra för Moa Hjelmer som på 400 m gick till semifinalen efter en tredjeplats i sista försöksheatet med tiden 52,26, (bild) hennes näst bästa lopp i livet, och Carro Klüft som i längdhopp redan i första försöket hoppade 6,60 och säkrade sig en plats i finalen som åttonde av tolv hoppare. Tidigare hade Isabellah Andersson knipit en imponerande sjundeplats på maraton och blivit bästa europé. Sämre gick det för herrarna, varken stavhopparen Alhaji Jeng eller släggkastaren Mattias Jons lyckades ta sig till final. Alhaji Jeng var nära, han tog 5,50 i första försöket. Det hade räckt till final om han inte rivit första försöket på 5,35! Jons kom på 32a plats efter ett godkänt kast på 67, 93, nästan elva meter efter den bäste och 6-7 meter efter sitt eget bästa.
Världsmästerskapens officiella hemsida. IAAF Internationella friidrottsförbundet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar