onsdag 18 april 2012

Passion för livet


Fyra personer från Senior Sport School i Trelleborg deltog i dag i den första av en tvådagars cirkelledarutbildning. Den 14 maj är det en uppföljning. Vi var på det vackra Medborgarhuset i Eslöv. Cirkelledare var Elsa Ingelsson, läkare och utvecklingsledare på Qulturum och Lars Stenbäck, SPF Jönköping (se bider). Qulturum är ett centrum för utveckling och förbättringsarbete inom hälso- och sjukvård och tandvård inom Landstinget för Jönköpings län.
Det handlar om att bryta invanda mönster, bli medveten om förbättringar, gå från ord till handling och göra förändringar i det egna livet som gör skillnad. Arbetsmetoden för detta, verktyget för förändring, är ”Livshjulet”, de små förändringarnas metod.” Planera, Göra, Studera och Agera”.
Språket blir avsiktligt gärna poetiskt, handledarna är ”guider” och träffpunkterna är ”livscaféer” som är ”möjlighetsrum”.
Elsa Ingelsson gav oss en kort lektion i det ”naturliga åldrandet” och vilka fyra faktorer som främst styr detta.
Katarina Borglin, Sten Andersson, Marianne Ahlgren och Bertil Tomelius var alla nöjda med dagen. Även om jag var kritisk här och var så trivdes jag riktigt gott!
På bilden med grupparbete syns från vänster: Marianne Dahl, Bozana Novakovic (skymd), Osmo Vuori, Bertil Tomelius, Lena Bottner och Bengt Björkman
Mer information om Passion för livet finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar