torsdag 7 juni 2012

Nationaldagsfirandet i Trelleborg

Firandet av nationaldagen i går den 6 juni blev höjdpunkten ”Trelleborg till Tusen” som har firats sedan den 2 juni med mångahanda upptåg. Först i går fick Trelleborg vädrets makter på sin sida. Det var nästan att jag blev svettig, trots att jag bara hade skjorta och kotsym på myg utan något ytterplagg förutom den i Dresden inköpta sommarhatten. Jag gick tillsammans med andra medlemmar i Vänskapsföreningen Sverige-Tyskland i den stora Föreningsparaden som startade på Trelleborgen och gick till Stadsparken. Fyrtio kultur- och idrottsföreningar var på plats. Vid ”målet” var Jörgen Flinck, som är chef för både Kultur- och Idrottsförvaltningarna på plats. Han presenterade varje förening som möttes av applåder. Häftigt tyckte jag.
På scenen stod kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson som bland annat fick emottaga en gåva från sin kollega i Sassnitz, borgmästare Dieter Holtz. Operasångaren Joakim Bäckström underhöll med bland annat ”Du gamla du fria”
Man kunde också beskåda 200 veteranbilar från Trelleborgs motorklubb. Och till sist kom Boppers med två av det nostalgiska bandet från 1970-80-talet, Ingmar Wallén och Matte Lagerwall. Svängigt och populärt.
På bilderna syns: 1. Vänskapsföreningen Sverige-Tyskland med Dieter Lebeck, Birgitta Holmberg, Olof och Monica Rosenqvist i främsta ledet. 2. Borgmästaren i Sassnitz hälsningstalar med kommunfullmäktiges ordförande Inger Hansson som främsta lyssnare. 3. Kända trelleborgare: Ingrid Wall, kommundirektör Jonas Rosenkvist, Två Borgmästare, Ulf Bingsgård och Dieter Holtz samt kanslichef Jonny Sjöstedt 4. Många taktfasta marscher under Stadstrumslagare Johan Rufeldts ledning.
Bloggar om tidigare nationaldagar:
”Let’s dance Trelleborg!” med Tony Irving Show 2011,
Nationaldagen i Trelleborg 2009,
Sambarytmer och marschtakt på Nationaldagen i Trelleborg 2008,
Nationaldagsfirande på Idrottsplatsen i Anderslöv 2007.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar