torsdag 7 juni 2012

Ny hemmaförlust för TFF


Der ser inte bra ut när TFF spelar fotboll. I dag kändes det långa stunder som ett sömnmedel. Slumrade nästan till emellanåt.
Och visst är väl Landskrona Bois ett bra lag – tabellmässigt åtminstone – som efter kvällens seger på bortaplan ligger på andra plats i Superettan, dvs för stunden på den andra uppflyttningsplatsen till Allsvenskan efter ett överlägset Öster. Och visst kämpade TFF, och visst hade Landskrona ofta tur, särskilt vid sitt 1-0 mål några minuter före halvtidsvilan. Men spelet knyter sig, det blir inga riktiga målchanser. Och dessa ständiga bakåtpassningar, särskilt till målvakten, visar tydligt att många spelare har dåligt självförtroende.
Det måste ha varit svårt för dagens matchvärd att hitta matchens lirare bland TFF-spelarna, det blev backen Peter Abelsson som var tillbaka efter en lång tid av skador. Jag hade valt Fredrik Jensen som också var tillbaka efter skador.
Det har inte varit någon bra inledning för säsongen i Superettan sedan TFF nedgraderades dit från Allsvenskan i fjol. En seger på nio matcher och nu på nedflyttningsplats. Det var verkligen inte vad man väntat sig. Snarare tippades TFF som ett topplag inför säsongsstarten.
Men jag satt bra på C rad 18 plats 5 och hade god utsikt. Lagom varmt, ingen besvärande vind och solen tittade fram sista halvtimmen. Hade sällskap av Mikael Rubin och hans två grabbar.
Och mer publik än mot Värnamo, över 1600 personer. Nu var korvköerna långa igen.
Men upplevelsen att se TFF ständigt förlora är inte värt 175 kr!
Och jag upprepar: TFF behöver (minst) ett halvt, helt nytt lag. Annars kan kräftgången gå långt.
Superettan: Tabell.  Superettan: Spelschema och Resultat.
Senaste bloggar om TFF:
Hemmaförlust mot jumbolaget (igen), 120526
Kämpande TFF fick 1-1 mot Örebro, 110925
Bottennapp – förlora hemma mot bottenlaget, 110828
Äntligen en seger för TFF, 110709
TFFs hemsida, Artikel i TA: Ny TFF-förlust. Artikel i Sydsvenskan: Westerberg blir sjukskriven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar