lördag 16 juni 2012

Slut för Sverige i fotbolls EM


Ja då var det slut för Sverige i 2012 års EM i fotboll. Efter två raka förluster i gruppspelet, är tisdagens match mot Frankrike betydelselös. Men inte för Frankrike och de övriga lagen. Alla tre lagen i grupp D har åtminstone teoretisk möjlighet att avancera till kvartsfinal, även om mycket talar för Frankrike och England.
Sverige spelade mycket bättre i gårdagens match mot England än tidigare iförlustmatchen mot Ukraina. England ledde i halvtid med 1-0, men sedan gjorde Sverige (Olof Mellberg) två snabba mål och efter 60 miuter var Sverige i ledningen. Men glädjen varade inte läge och England vann med 3-2. Läget i grupp D.
Mina två främsta intryck från Sveriges två matcher är att försvarsspelet inte är tillräckligt bra och att förmågan att skjuta välplacerade bollar på mål från lång håll inte håller måttet i konkurrensen. Tyvärr var det Sverige och Irland som utmärkte sig som klart sämst av de 16 lagen.
Bilderna visar en glad Olof Mellberg som nickat in 2-1 och hur Danny Welbeck klackar in avgörande 2-3 förbi en chanslös Andreas Isaksson.
Artiklar i Svenska Dagbladet och Aftonbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar