söndag 14 februari 2010

Inga olympiska medaljer så långt


Vinterolympiaden i Vancouver har startat. Tidsskillnaden med Sverige är stor så sprinttävlingen i skidskytte för damer startade klockan 2200 i går kväll svensk tid. Och kanske lika bra det eftersom förhoppningarna om svenska medaljer redan första tävlingsdagen kom på skam. Våra två eminenta skidskyttar, Helena Jonsson och Anna-Karin Olofsson-Zidek, träffade tavlan bra. Helena med alla tio skotten och AKO nio av tio. Men det gick långsamt i skidspåret. De hängde inte alls med de främsta. Blev 12:a resp. 20:e. Det gick trögt. Var det skidvallan som spökade? Men varför gjorde då den tredje svenskan, Anna-Maria Nilsson (bild) sitt bästa resultat någonsin, slog AKO och slutade på en 16:e plats. Se hela resultatlistan.
Bättre gick det med det svenska damlandslaget i ishockey som säkert körde över Schweiz med 3-0. En bra dag på jobbet hade spelarna, däribland min frus kusinbarn, Maria Roth. Maria Roths hemsida.
Den tredje grenen Sverige hade representant i var 5000 meter skridsko där Johan Röjler blev 21:a i sin tredje olympiad. Ingen imponerande prestation. I Turin 2006 kom han 12:a. Se hela resultatlistan.
För mig som följt skridskoåkning noga sedan tidig skolålder var det intressant att läsa resultatlistan. På 10e plats kom Sverre Haugli från Norge. Hans namne Sverre Haugli (farfar kanske) tog bronsmedalj på samma distans i olympiaden i Oslo 1952! Han var samtida med Hjallis Andersen och Sveriges Carl-Erik Asplund.
I kväll är det dags för herrarnas sprinttävling. Björn Ferry, startnummer 26.

Officiell hemsida för vinterolympiaden i Kanada. Sveriges olympiska kommitté. Läs mer om Sveriges placeringar i tidigare vinteromlympiader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar