tisdag 16 februari 2010

Kalla vinner guld i sin OS-debut


Sent i går kväll så kom då första medaljen, och den blev av ädlaste valör! Charlotte Kalla, allas vår älskling, tog guld på 10 km längdåkning på skidor, fri stil. Hon ledde loppet från början till slut och vann med en betryggande marginal. Det hjälper när jag följer henne på min Crosstrainer, det är aldrig så inspirerande att trampa på som när Charlotte Kalla är i spåren och naturligtvis särskilt när hon vinner. För två år sedan gjorde njag samma sak, "drev" henne fram till en historisk insats som gav henne segern i Tour de Ski i januari 2008. Blogg: Kalla ny Megastjärna.
Vilken underbar kväll! Även Anna Haag gjorde en smått fenomenal insats, blev fyra på distansen och var bara några futtiga sekunder från en bronsmedalj. Se hela resultatlistan. På bilden också Kristina Smigun och Marit Björgen

Det är 42 år sedan en svensk kvinna vann OS-guld Längdåkning på skidor. Det var i Grenoble 1968 och då gjorde hon det två gånger! Toini Gustafsson tog guld på både 5 km och på 10 km. Barbro Martinsson var fyra på båda distanserna. Se resultaten på Anitas OS-sidor.
Man ska dock inte glömma den fantastiska prestationen i sprintstafetten 2006 i Olympiaden i Torino då Lina Andersson och Anna Dahlberg tog guld! Blogg: Dubbla OS-guld.

Bra gick det också för Sverige på herrarnas 15 km, fristil, samma kväll, även om Marcus Hellner fick dela Anna Haags öde med en fjärdeplats, 1,5 sekunder från medaljplats. Johan Olsson blev 11:a, Daniel Richarsson 23:a och Anders Södergren 25:a. Kan ha medaljchans i stafetten om alla presterar på topp. Starkaste konkurrenter är Schweiz (Dario Cologna vann loppet), Frankrike och Italien.
Se hela resultatlistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar