torsdag 4 februari 2010

Klimatförändring eller istid

I år har januari slagit rekord lite överallt som den kallaste månaden i mannaminne. Särskilt här i sydligaste Sverige, på Söderslätt, är det mycket ovanligt med minusgrader även på vintrarna. Och så mycket snö som kommit. För tillfället snöar det inte och har inte gjort det på snart två dygn, men vallarna ligger ämdå höga och väglaget är besvärligt. Kallt och snöigt har det varit ända sedan slutet av klimatkonferensen i Köpenhamn i mitten av december.
För precis ett år sedan, den 4 februari 2009, skrev jag en blogg med rubriken "Vårkänslor". Vårblommorna stod decimeterhöga och jag solade i vårsolens glans. Som klimatet kan förändras på bara ett år!
Global uppvärmning förvandlades snabbt till fruktan för en ny istid. Men frukta inte, FN-experterna säger att år 2010 ska bli det varmaste i historisk tid. Senast var det 1998. Kanske deras sista halmstrå, sedan är väl deras förtroendekapital slut. Dags att byta datorer kanske, eller är det kanske programmerarna och tidsserieanlytikerna som ska bytas ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar