söndag 21 februari 2010

Två svenskar på samma pall

Guld och brons i samma lopp blev det i går kväll. Marcus Hellner överst och Johan Olsson på bronsplats. Det handlar om skiathlon, 30 km, där åkarna byter skidor, och stil, efter halva loppet. De två medaljörerna plus Anders Södergren, använde "cykeltaktik" just efter bytet där Johan Olsson var extra snabb och fick en 10-12 sekunders ledning. De övriga svenskarna gick då fram i täten och lyckades länge bromsa förföljarna. Det höll dock inte ända in i mål. Klungan kom i fatt och den spurtsnabbe Marcus Hellner liksom Tysklands Tobias Angerer gick förbi Johan. Anders Södergren tog en god 10:e plats. Daniel Richardsson blev tjugotrea. Se hela resultatlistan. Vilket stafettlag det kan bli! Räknar man på placeringarna skulle Sverige vinna före Kanada och Tyskland och därefter Ryssland, Norge och Italien.

Sex medaljer hittills varav tre guld! Sverige ligger på sjätte plats (delar med Österrike) i världen om man räknar medaljpoäng. Före både Kina och Ryssland. Bilder: Målbild, Johan Olsson i ledningen och medaljörerna på prispallen.
Officiell hemsida för vinterolympiaden i Kanada. Sveriges olympiska kommitté. Läs mer om Sveriges placeringar i tidigare vinterolympiader.