tisdag 8 mars 2011

Kristen minister avrättad i Pakistan


Hans brott var att han hade föreslagit att ”hädelselagen” (blasphemy) skulle ändras. Den omstridda lagen förordnar dödsstraff för den som förolämpar Islam. Mördarna signerade sitt blodiga verk ‘Taliban al-Qaida’.
Pakistans minoritetsminister, Shahbaz Bhatti, dog efter det att beväpnade män, öppnat eld mot hans bil i Islamabad. Bhatti som var den enda kristna ministern i regeringen, har hotats till döden flera gånger därför att han hade föreslagit att hädelselagen skulle ändras. I januari sköts guvernören i Punjab i Punjab till döds. Han var också motståndare till den rådande hädelselagen.
Inte vill vi ha hit till Europa fler människor med den inställningen att de som inte hyllar Mohammed ska dödas och sedan själva verkställer avrättningen.
Antingen de hävdar sig vara flyktingar eller ej och särskilt inte om de bränt sina identitetshandlingar. De så kallade ”papperslösa” som många värnar om.

Läs artikeln i The Guardian: ”Pakistan minister Shahbaz Bhatti shot dead in Islamabad”, eller läs den här, översatt i Tempus nr 9 2011.
Läs mer här: ”Shahbaz Bhatti, Pakistan’s Most Prominent Christian, Assassinated”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar