lördag 19 mars 2011

Öppet Hus på första vårdagen


Öppet Hus på (M)ötesplatsen, moderaternas partilokal i Trelleborg. Anders Hansson från Skanör var inbjuden som talare. Anders Hansson är inne på sin andra mandatperiod i riksdagen. Nu sitter han i försvarsutskottet, som ordinarie ledamot, förra perioden var han i justitieutskottet. Hur som helst är han alltid lika intressant att lyssna på. Det blev en lagom blandning av fakta och rykten i riksdagskorridorerna.
Naturligtvis diskuterades Håkan Juholt, socialdemokraternas senaste partiledarkandidat, kärnkraftsförespråkaren från Oskarshamn vars stora idol är Elvis Presley.
Anders delade med sig av sina egna och tydligen också andra moderata riksdagsledamöters synpunkter på regeringens nyliga överenskommelse med miljöpartiet som ger illegala invandrare, de så kallade "papperslösa" rätt till sjukvård på samma villkor som andra i Sverige.
Förändringarna inom försvaret, med inriktning mot insatsförsvar i stället för invasionsförsvar och med kontraktsanställda istället för värnpliktiga. Anders betonade, särskilt för yngre generationer att de inte ska ta demokratin för given, det är lätt för att göra detta, när näraliggande krig och katastrofer hamnar allt längre tillbaka i historien. Detta händer aldrig oss, kan man tänka. Men demokratin måste alltid försvaras.
Intresset bland de drygt tjugo deltagarna var stort och frågorna och kommentarerna haglade. Mycket var på tapeten .
Många frågor om ensamkommande flyktingar vars boende är en het potatis i Trelleborg för tillfället.
Om vad som händer i Libyen och behandlingen av Khadaffi hade många åhörare synpunkter på.
Tidigare bloggar om Anders Hansson:
Årets höstträff på Gästis i Anderslöv, Anders Hansson, ny ung moderat riksdagsman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar