lördag 26 maj 2012

Det har inte varit någon bra inledning för säsongen i Superettan sedan TFF nedgraderades dit från Allsvenskan i fjol. En seger på åtta matcher och nästan på nedflyttningsplats. Det var verkligen inte vad man väntat sig. Snarare tippades TFF som ett topplag inför säsongsstarten.
Men i eftermiddag ska det väl ändå bli en andra seger, när jumbolaget IFK Värnamo kommer till Vångavallen. De har förlorat alla bortamatcher och bara tagit två poäng hemma.
Men se upp för underskattning! Skadeläget är inte bra för TFF. Förutom långtidsskadade spelare saknas även Kristian Haynes, Thiago Pinto Borges och Fredrik Jensen.
”Tufft motstånd väntar IFK borta på Vångavallen” kan man läsa på IFK Värnamos hemsida.
Ja, så kunde man spekulera i förväg, men så blev det inte. I 1:a halvlek spelade båda lagen som om de vore nöjda med 0-0. Efter vilan kom TFF ut som nyuppväckta. Det blev 1-0 efter 52 minuter, Magnus Andersson. Sedan pressade IFK Värnamo medan TFF sprang bakåt som rädda, yra höns. Det kunde blivit större förlust än 1-2, om det inte vore för Zlatan, Azinovic alltså. Målvakt i TFF, den ende värd att applådera i kväll. Strålande räddningar i frilägen. Grattis till IFK Värnamo som tog sin första seger i serien.
TFF behöver (minst) ett halvt, helt nytt lag. Annars kan kräftgången gå långt. Nu ligger TFF på nedflyttningsplats till Division 1 Södra. Och publiksiffran! 1015 åskådare, verkligen glest på läktarna. Men i gengäld inga köer varken till toaletterna eller till Bamsekorven. Och fin placering på C, plats 5 på rad 17, gav mig en underbar utsikt. Kändes som om jag ”ägde” spelplanen.
Bilder på båda lagen vid presentationen och på dagens hjälte Zlatan Azinovic.
Superettan: Tabell.  Superettan: Spelschema och Resultat.
Senaste bloggar om TFF:
Kämpande TFF fick 1-1 mot Örebro, 110925
Bottennapp – förlora hemma mot bottenlaget, 110828
Äntligen en seger för TFF, 110709
TFFs hemsida,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar