onsdag 9 maj 2012

Läckert på Europadagen


Helt ny var Stig Svensson, som var helt nöjd med maten, men främst imponerad av att det fanns så många matgäster vid vårt framdukade bord. Och visst fanns det flera anledningar till detta denna dag. Den 9 maj 1950 lades grunden för Kol- och Stålunionen, ett projekt som skapats av Frankrikes utrikesminister Robert Schuman och hans medarbetare Jean Monnet, och som sedan blev EG, som blev EU. Glädjande var att några gäster som vi inte sett på ett tag, dök upp, som Lisen och Torsten Mårtensson och Hans och Gun Odell.
Temat för lunchen var som sig bör ”Europa Runt” och utmärkande var ”Läckert, mycket och billigt”. På buffen serverades Moussaka, Paella, Bouillabaisse samt Pasta med vitlök, typiska rätter i respektive Grekland, Spanien, Frankrike och Italien. Som mellanrätt serverades Brie ost och vindruvor och som dessert Choklad mousse med körsbär. Gotthemmabakat bröd fanns det och Sofie serverade vid vårt bord som vanligt till stor belåtenhet. Det var helt riktigt att alla inblandade kallades in för att avtackas med en varm applåt.

Senaste Moderatlunchen: Moderatlunch, 2012-03-14.
Tidigare bloggar om Moderatluncher:
Moderatlunch 2012, 12-02-15
Gåsamiddag med njutning, 11-11-10,
Moderatlunch på nya Dannegården, 11-08-26,
Söderslättsproducerat, 11-05-18,
Två Trappor, 11-03-31,
Två Leijon, 11-01-24.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar