torsdag 26 juli 2012

Allsång i Parken 2012

I går kväll var jag på Allsång i Parken. Det är en traditionell företeelse i Stadsparken i Trelleborg varje sommar men för mig var det första gången.
Under en timmes föreställning mellan 19 och 20 hanns det med mycket. En fin variation av inslag fick tiden att gå fort. Mest applåder fick – med all rätt – den blott 16-åriga gästartisten Tove Ask. Facebook. Hon sjöng bland annat “sakta vi går genom stan” så att man kunde tro att Monica Zetterlund var uppstånden. Och sedan den kända jazzstandarden “Fly me to the Moon”. Mycket njutbar var också Söderslätts Musikkår, hemsida, under ledning av Michael Nordberg med solisten Gert Lindelöf på saxofon.Facebook.
Många klämmiga låtar med hög grad av igenkänning som Muchu Gusto (Sportradions signaturmelodi) , Leroy Anderson medley med flera. Leroy Anderson är son till svenska invandrare från byn Övarp utanför Kristianstad. Finns på Ströövägen öster om Vinslöv.
Men det var också mycket allsång ledd av Lasse Berggrensson som också var konferencier. Temat vara Robban Broberg, så allt var inte så lättsjunget, särskilt “Dann will ich vråla Carola”. Lättare sjöng alla med i Lasse Dahlquists “Gå upp och pröva dina vingar”. Trevligt sällskap hade jag också och vi hade dessutom tur med vädret. En av sommarens finaste kvällar var det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar