måndag 30 juli 2012

Mari Jungstedt på nytt


Jag har tidigare läst Mari Jungstedts sex första böcker. Den senaste var “Den mörka ängeln” som kom ut 2008 och som jag läste i december 2010. 2009 kom “Den dubbla tystnaden”, den sjunde boken i serien om Anders Knutas och Karin Mårtensson. Ytterligare tre kriminalromaner har hon skrivit senare. Den tionde “Den sista akten” kom i år.
Den “Dubbla tystnaden” handlar om ett dubbelt svek eller ett förljugande av sanningen som till sist får fruktansvärda konsekvenser för kompisgänget som består av tre par, bara skenbart lyckligare och mer lyckade än många andra. Några “swingerpartyn” slår inte riktigt väl ut och när de tre paren åker på gemensam semester till den årliga Bergmanveckan på Fårö följt av ett besök på Stora Karlsö går flera av dem ett blodigt öde till mötes.
Vi får träffa våra vänner från tidigare böcker: kriminalkommissarie Anders Knutas, kriminalinspektör Karin Jacobsson och journalisten Johan Berg och hans fru Emma Winarwe, och skådeplatsen är Gotland. Kriminaltekniker Erik Sohlman, åklagare Birger Smittenberg men den populäre kommissarien Martin Kihlgård från Rikspolisen liksom kriminalinspektören Thomas Wittberg och presstalesmannen Lars Norrby.
Det blir ett bättre happy end för Karin Jacobsson som efter långt letande hittar sin bortadopterade dotter, ett resultat av en ridlärares övegrepp på henne då hon var tonåring. Hanna von Schwerin som har samma glugg mellan framtänderna. Man blir glad när man läser sådant. Dessutom blir hon uppvaktad med röda rosor av ung man, fotografen Janne Widén.
Läs Storyn på egen risk.
Wikipedia om Mari Jungstedt. Mari Jungstedts hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar