torsdag 12 juli 2012

“Herrar på vift”

En riktigt trevlig sommarrevy presenterade Trelleborgsrevyn även i år. Bra sånger och ett bärande tema om än tämligen menlöst. Nästan en ny uppsättning mot i fjol, Sarah Thörnqvist, som alltid är ett säkert kort, var borta, liksom Joakim Kjellberg, Linus Ask, Anders Rufelt och Li Nilsson. Och Nils-Gunnar Snygg var borta och det kanske var lika bra efter hans framträdande i fjol. Den roll han hade då, bonden Gottfrid Bengtsson, blev mest en parodi med alla svordomar och hot och nya och gamla invektiv som han strödde omkring sig.
Nej, det blev bättre i år främst med alla ny “piggsvin” från den för övrigt snart avsomnade Piggsvinsteatern. Kanske främst Beatrice Merikanto som gjorde pigan Ellida Karlsson till en förförisk och självsäker ung dam, men också Magdalena Mononen, en prålig och högljudd fru Julia Nilsson. Och Magnus Christmar gör alltid säkra och roliga roller.
Huvudpersonen Aurora Bladlund, innehavare av Bladlunds livsmedelsaffär, spelades av Ulrika Christmar Stafström. Hon får besök av två skojare, “Adelsmannen” (Marcus Jönsson) och hans “betjänt” (Pierre Malmqvist, som jag saknade i fjol), som ska försöka lura fru Bladlund på pengar. Aurora Bladlund faller för adelsmannens rappakalja-språk och falska titel, och de unga kvinnorna för betjänten. Men det verkliga adelsfolket som reser “incognito” (Magnus Christmar och Magdalena Mononen) avslöjar falskheten och “Adelsmennen” auf und von Raubenknackwurst står där med byxorna nere.
Men till sist och som det ska vara i ett sommarlustspel, blir det happy end och alla får varandra. Bild överst till höger: Magnus Christmar, Magdalena Mononen, Ulrika Christmar Stafström, Marcus Jönsson, Pierre Malmqvist, Beatrice Merikanto, Sebastian Johansson och Therese Ersch.
Mina tidigare bloggar om Trelleborgsrevyn:
Se upp för katten (Für die Katz), 2011-07-08,
Hög klass på årets Nyårsrevy, 2011-01-07, “Jubel i år”,
När tocken gal, 2010-07-15.
Jubel i Parken, 2009-07-11, “När Jins Månsson skulle fria”,
Nyårsrevyn på Grand, 2009-01-12, Noll-noll-nie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar