söndag 22 juli 2012

Cockpit

Sett Cockpit på Grand i kväll. En riktigt underhållande romantisk komedi med favoritskådespelare som Jonas Karlsson, Marie Robertson och Björn Gustavsson.
Marie Robertson står för romantiken och kärleken. Passade mig bra. Marie Robertsons hemsida.
Piloten Valle (Jonas Karlsson) behöver desperat ett nytt arbete sedan han fått sparken och förlorat hustru och bostad på kuppen. När han får höra att flygbolaget Silver Airlines letar efter en kvinnlig flygkapten drar han sig inte för att hoppa i högklackat, krypa i en kvinnlig uniform, ta på en attraktiv peruk och söka och få jobbet. Han lånar sin syster Marias (Elin Jelinek) identitet mot en helårsprenumeration på DN. Att pilotkollegan Cecilia (Marie Robertson) blir förälskad i Valles nya, kvinnliga jag ingår dock inte riktigt i planen.
Som “Maria” står han för en hjälteinsats under en flygincident och blir plötsligt hela Sveriges mediaälskling. Men vad hände egentligen under kraschen? Ja, den frågan ställer man sig verkligen.
Första bion jag sett i år! Senast var i december 2011. The Stig-Helmer Story.
Cockpit belönad på Peace & Love Film Festival.     IMdB
Recensioner:
Mats Bråstedt i Expressen “Rapp, rolig och begåvad“,
Eva af Geijerstam i DN: “En riktigt underhållande romantisk komedi“,
Karoline Eriksson i SvD: “Uddlös lek med normer“,
Emma Engström i GP: Enbart Jonas Karlssons starka närvaro och förmåga att ta även den mest bisarra roll på humoristiskt allvar räddar tvåan i betyg.
Clara Szolnoky på Graffiti:” En bra familjefilm med humor som alla kan förstå“.
På bilderna Marie Robertson som “Cecilia”, Marie Robertson och Jonas Karlsson som “Maria”, Jonas Karlsson och Ellen Jelinek som hans “syster Maria” och “Maria” med filmens regissör Mårten Klingberg som “Jens”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar