söndag 5 augusti 2012

Äspöfestivalen år 3


Äspöfestivalen 2012 fick en olycklig start då den utlovade filmvisningen klockan 14 av “Kyss mig” fick tekniska förhinder. Det blev en lång paus tills de bokade artisterna skulle börja klockan 17. Dessbättre befann sig konstnären och bildläraren Nina Pärnerteg(bild) på Gränsbo och hon hade inget emot att vi tog oss till Köpmansmagasinet i Äspö där vi bland annat tittade på utställningen Tantastygn - med och om broderi och om kvinnligt hantverk, lust och skapande.
Först ut var Andreas London, som i min smak var för mycket 70-tals nostalgiker. Han sjöng om objektifieringar och tidskriften Schlitz och sålde parfym för “feministiska män”. Klart bättre var Rockbandet Sideburn Comfort som bildades våren 2011 och som består av Victoria Ahlberg på gitarr och sång (bild) och Martin Wegren på trummor och sång. Som följdes av Kitty Solaris, die Berliner Sängerin (bild). Då hade Jan Regnell (bild) kommit för att hålla mig sällskap.
Efter Kitty Solaris spelade i tur och ordning Vånna ingetKajsa Grytt samt Svante och Bill Öhrström som ersatte stämbandssjuka Big Fox. Och som enligt “ögonvittnen” varit “Kanon bra! Men då hade jag gått hem.
Det bästa med årets festival var att det gav tillfälle att träffa många kära vänner och andra trevliga personer. Och att vädret var skönt och utan regn.
Blogg om förra årets Äspöfestival: Som en julklapp i augusti 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar