torsdag 23 augusti 2012

Oavgjort mot Varberg efter otur

Satt ånyo igår på min plats på sektion C rad 18 plats 5 och hade god utsikt. Har upptäckt att i stället för att förhandsköpa sittplatsbiljett via Ticknet och betala 15 kr extra för det tar jag med mig den gamla biljetten till biljettkassan och säger att jag vill ha en lika dan! Fint fotbollsväder, solsken, varmt men lite blåsigt i längdriktningen. Fint shortsväder i slutet av augusti!
Dåligt var bara att publiksiffran var uselt låg, 1145 personer! Men som sagt ingen kö till pissoaren i halvtid och inte heller till Bamsekorven efteråt. Den sitter alltid bra.
Avstod “After Game” i VIP-tältet, regnskyarna hängde tunga och jag ville inte bli genomvåt under hemfärden.
Matchen inleddes med en stark TFF press som fick Varbergs BoIS FC att agera statister. Och rent logiskt sätter Fredrik Jensen 1-0 efter 16 minuter. Jag har aldrig sett honom springa så mycket och snabbt som idag. Ett ständigt orosmoment i anfallet. Tyväörr missade han en liknande chans i 22.
Under hela halvleken ett orädd och omväxlande anfallsspel från TFFs sida. I 42 minuten hände vad som inte fick hända. Magnus Andersson får rött kort och visas från plan.
Första 20 minuterna i andra halvlek spelade TFF ett säkert försvarsspel med sina 10 man. Skönt att skåda.
Varberg kvitterade till 1–1 i den 72:a minuten men till publikens stora förtjusning satte Kristian Haynes snyggt en frispark till 2–1 bara minuter efteråt (suddig bild till höger).
Men mot slutet orkade man inte riktigt stå emot bortalagets anstormning. I den 88 minuten kvitterade därför Varberg till 2-2.
Ändå ett fall framåt eftersom både Värnamo, Umeå och Assyriska alla förlorade. TFF ligger idag tre, egentligen fyra poäng, över nedflyttningsstrecket.
Närmast står TFF inför två helt avgörande macher först Värnamo borta den 27.8 och sedan Assyriska hemma den 2.9. Här kan TFF i princip säkra (åtminstone) en kvalplats.
Superettan: Tabell.  Superettan: Spelschema och Resultat. Varbergs BoIS FCs hemsida.