torsdag 2 augusti 2012

Hallongården i repris


Det blev en tidig start för höstens aktiviteter i Moderata Seniorers regi också i år. En repris på förra årets besök i fjol.
Femton moderata seniorer (bild) tog sig i går den 1 augusti i det vackra sensommarvädret till Hallongården i Bodarp. Hallongården drivs av Kerstin och Johan Biärsjö med familj. Vi blev energiskt guidade av Kerstin (bild) som visade oss runt bland 6000 löpmeter hallonbuskar av olika sorter. Men vi fick också tillfälle att bekanta oss med tackan Lina och lammen Ola och Viktor och att klappa getterna. Och ta bilder på de vältvättade änderna (bild).
Ett tjugotal ungdomar arbetar med att plocka hallon och klassa dem i två kategorier. Kerstin berättar att man har provat svenska ungdomar men de tycker att jobbet är för ansträngande. Nu är det främst personer från Polen (bild) som plockar.
Men de viktigaste medarbetarna är faktiskt bina, som levereras av bidrottningen i Räng och som svarar för den så viktiga pollineringen.
Efter visningen av odlingar, ängar och dammar fick vi en presentation av alla de produkter som tillverkas av hallon och andra bär som odlas på gården. Även sparris som är en stor produkt på gården.
Och till sist bjöds vi på kaffe och hallontårta i “finrummet”.
Deltagarna var så nöjda med eftermiddagens arrangemang att de “kollektivt” anmälde sig till nästa års besök i samma regi. Och vill ha det som en tradition i framtiden, första onsdagen i augusti månad!
Kerstin Biärsjös Facebook sida.
Hallongårdens hemsida. Bidrottningens hemsida.
Blogg om förra årets besök, 2011-08-04.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar