tisdag 28 augusti 2012

Samkväm på (M)ötesplatsen

I går den 27 augusti kl 16-18 bjöd Moderata Seniorer i Trelleborg in till ett samkväm på (M)ötesplatsen. Avsikten var att skapa en god och engagerande inledning på höstens politiska arbete. 
Vi blev många fler än vi förväntat oss och det krävde en stora insats av våra flitiga damer att få ihop tillräckligt med assietter med mumsiga snittar att kalasa på. Ett bra arbete främst av Helny Feustel, Ingrid Möller Leo och Aino Feustel och ett varmt tack till dem.
Trelleborgs kommunalråd och kommunstyrelseordförande Ulf Bingsgård underhöll länge kring rubriken med den retoriska frågan "Trelleborg - en fläck på kartan eller en stad ett räkna med?". Att Trelleborg tillhör Sveriges 50 största och Skånes fem största städer i Skåne är ju svar nog. VI måste lära oss se Trelleborg som en del av hela sydvästra Skåne och öresundsområdet. Vi har Sveriges näst största hamn och Östersjöns klimatsmartaste. Ulf presenterade också ett förslag till ny kommunslogan, 3Ten, Trygghet, Trivsamhet och Tillväxtlighet.
Även moderaternas gruppledare Lars Mikkelä var med och fick flera frågor att besvara. En handlade om nya medlemmar och vilka olika roller dessa kan få i det politiska arbetet för moderaterna.
Efter Ulfs föredrag blev det nästan en timmes frågestund där många passade på att fråga och diskutera områden som utveckling av byarna i kommunen. Där kunde Ulf Bingsgård presentera att Utvecklingsbolaget har i uppdrag att under hösten presentera en färdplan för bland andra, Skåre, Gislöv och Smygehamn.

  
Bo Evanth, Aino Vastagh, Ingegerd Möller Leo,
Ina Liljeberg, Marianne Ohrlander och Clas Jönsson
Lars Fränngård, Anita Bingsgård, Ove Carlsson, Lars Mikkelä,
Helny Feustel. I förgrunden Jane Madsen-Kristersson,
Ingrid Malmquist och Inga Berggren.
  
Jan Regnell, Inger Persson, Marianne Ahlgren,
Sten Andersson, Torbjörn Lanker och Kerstin Gahne
Jane Madsen-Kristersson och Ingrid Malmquist
lyssnar på Ulf Bingsgård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar