lördag 30 januari 2010

Solsidan, inte så lysande


Solsidan är TV4s svar på SvTs Succéduon. Att döma av programmets första avsnitt som sändes i går kväll halv tio så kan det vara dags att kasta in handduken redan nu. Inte mycket till humor inte. Jag tror inte att jag drog på mungiporna en enda gång. Och ändå var så duktiga komiker med som Felix Herngren, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch och alldeles särskilt min favoritkomiker Mia Skäringer. Och det var ju också hon som räddade avsnittet från betyget I.G.
Seriens huvudregissör är Felix Herngren och han är också en av manusförfattarna.
Alex (Herngren) och hans fru Anna (Skäringer) har flyttat till Alex barndomshem. Problemet är att Alex mor är så fäst vid hemmet att hon vill bo kvar eller åtminstone ha ett eget rum med alla sina prylar. Anna kräver att Alex klargör för sin mor att hon måste flytta och då ljuger han om att Mia har graviditetsdepressioner och hans mor har Alzheimers. En gammal kliché som funnits i många hundra år om hur svärmor inte vill lämna över varken huset eller sonen till sonhustrun. Och detta helt utan humor. Grannen och Alex barndomsvän Fredde (Rheborg) finner varandra och hjälps åt att såga ner ett träd som hindrar kvällssolen. Naturligtvis faller trädet fel och en välputsad båtrelik får sina skråmor. Och den tredje klichén handlar om föräldrars oenighet om hur man nattar ett barn. Pappa Alex är sträng, mamma Mickan (Josephine Bornebusch) är vek. Har funnits i tusen år antagligen. Man skrattar på sig!
Men Fredrik Arefalk programchef på TV4 är av annan mening: "Solsidan är en modern komedi med vass humor, hög igenkänning och stor värme som garanterat går hem hos tv-tittarna".
Programmets hemsida på TV 4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar