torsdag 14 januari 2010

Succé för Succéduon

I dag inleder SvT en humorserie i åtta delar med Anders Johansson och Måns Nilsson som heter Succéduon. Programmet presenteras som en "humorserie i åtta delar om manlig vänskap och mänsklig dumhet".
I serien medverkar även Karin Lithman, Siw Erixon, Karin Bergqvist, Petra Brylander, Saga Gärde, Johan Svensson, Märta Lundin, Kajsa Erickson och Tom Ahlsell.
Del 1 heter Boken. Anders lever ett utsvävande singelliv medan Måns lever ett stilla familjeliv med gravid sambo (spelad nav Karin Lithman), bil och bostadsrätt. De är också kollegor och bästa vänner. Anders och Måns försöker tjäna en hacka genom att skriva en bok. Den ska bygga på vad de själva är övertygade om är ett program från 2003 som alla känner till "Så funkar det". Frågor som "Varför är navlludd alltid blått? Frågor som är "humoristiska och seriösa".
När Anders ska övertyga den kvinnliga förlagschefen (som spelas av Siw Erixon) om bokens förträfflighet hamnar han i stället i hennes säng. Det får dock ett abrupt slut när Anders blir nödig och sedan finner att toapapperet ät helt slut. Enda lösningen är att tvätta sug ren i rumpan. Han sätter sig på tvättstället som går sönder och vattnet sprutar.
Måns begår ett oplanerat hatbrott och boken får ett nytt omslag och ett nytt utgivningsdatum.
Anders & Måns m fl är riktigt bra! Självironin är humorns bästa bundsförvant. SvT2 21.30. Bör ses! Ser fram emot nästa avsnitt.
Programmets hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar