söndag 10 januari 2010

Stjärnorna på slottet, Tre halvnakna män


Ett bärande tema i gårdagens avsnitt var att Meg Westergren och hennes bror Claes levde "i skuggan av" sina berömda föräldrar, särskilt teaterikonen Inga Tidblad men också Håkan Westergren som var en firad skådespelare.
När Meg Westergren var 14 år blev hon barnvakt åt familjen Wretman. Sju år senare gifte hon sig med kändiskrögaren Tore Wretman. Äktenskapet varade i 16 år, sedan kände hon sig instängd och bröt upp. Nu är hon gift med Carl Magnus Nyström, befriande avlägsen från teatervärlden.

Herrarna får hjälpa till i köket med lunchen medan Meg och Siw (Malmkvist) tar igen sig på ett skönhetsinstitut. Där berättar Meg om sin dotter Malins insjuknade och död i hjärntumör. Det är ett gripande avsnitt.
Meg Westergrens stora intresse efter teater är teckning. Som ung utbildade hon sig till modeteckare i Paris. Så dagens övning blir därför krokiteckning. Herrarna får själva utse vem av de tre som ska stå nakenmodell. De försöker övertala stjärnkocken Ulf Wagner men ingen känner sig manad så de erbjuder i stället "en och en halv" naken man, dvs tre nakna överkroppar. Kjell Bergqvist erbjuder sig att posera upp- och-nervänd men så snabbt kan inte Meg teckna.
Meg Westergren var länge med i programmet "Gäster med gester" och kvällen avslutas med ett försök att få med deltagarna på detta. Det blir emellertid programmets bottennapp.
Stjärnorna på slottet, Dag 1, Siw Malmkvists dag
Stjärnorna på slottet, Dag 2, Björn Ranelids dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar