onsdag 28 september 2011

Lokalpolitiskt samtal om bildningsfrågor


Medlemsmöte tisdagen den 27 september kl 18. Bildningsnämnden uppstod efter valet 2010 som en sammanslagning av Skol- och Gymnasienämnden. Lars Mikkelä (bild) som varit ordförande för Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden blev ordförande för Bildningsnämnden. Övriga moderata ledamöter är Charlotte Odell-Zinn och Dag Håkansson, med ersättarna Aino Vastagh, Veronica Rubin och Christer Rönnhage. Vice ordförande är Roland Hansson (KD).
Mötet kan också betraktas som en lärorik beskrivning av hur ett lyckat nämndsarbete kan bedrivas på ett bra och effektivt sätt. Och hur man redan från början klargör vilka spelregler som ska gälla mellan nämnden och förvaltningen, mellan de förtroendevalda politikerna och de kommunala tjänstemännen
.Efter en inledning av Lars Mikkelä som beskrev nämnden, verksamheten, moderaternas valprogram och Femklöverns (M, Fp, C, Kd och Mp) valprogram, blev det blev en livlig diskussion som varade länge, det är ju så att bildningsområdet har alla på ena eller andra sättet egna erfarenheter av och gärna synpunkter på. Särskilt Inga Berggren (bild), med lång erfarenhet både som lärare och riksdagsledamot, berömde vältaligt Bildningsnämndens arbete men också MUFs styrelse främst representerade av sin ordförande Jennifer Jarl (bild), Mathilda Malmgren och Sebastian Lindeberg ställde flera frågor.
Lars Mikkelä och övriga moderata ledamöter har som målsättning att utveckla bildningsverksamheten och inte bara förvalta den . Det finns tröghet i systemet på flera håll men det är ju så att demokrati måste få ta sin tid. Men det krävs både mod och effektivitet och att tydligt klargöra att det är den moderata ideologin, tillsammans med övriga allianspartiers, som lägger ribban för utveckling och förändring, varken opposition eller förvaltning.
Lite tråkigt var bara att förutom Lars Mikkelä var det bara ersättaren Christer Rönnhage som haft tillfälle att deltaga i kvällen möte. Totalt hade ett femtontal personer samlats.
Nästa gång handlar samtalet om arbetsmarknads- och integrationsfrågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar