söndag 29 maj 2011

Jordens undergång framflyttad


Harold Camping medger att han gjort felberäkningar i fråga om tidpunkten för världens undergång. Enligt de reviderade beräkningarna får de som väntar på domens dag tåla sig i ytterligare fem månader, till den 21 oktober. Camping hade förespått att 200 miljoner kristna skulle uppstiga till himmelriket den 21 maj varpå jorden skulle förvandlas till ett eldklot och gå under. Ja, hela universum skulle Gud då förstöra. Många av hans lärjungar hade sagt upp sig från sina jobb eller donerat en del av de runt 100 miljoner dollar som ska ha spenderats på reklam och information om jordens framtid enligt tolkningar av bibeln.
Men bibeln kan vara svår att tolka så vem som helst kan väl ta fel på fem månader så här nästan 2000 år sedan den skrevs. Följ gärna utvecklingen på Campings egen radiokanal ”Family Radio” och hans radioprogram den 22 oktober för att höra om han kan komma igen efter ett nytt misslyckande.
Tidigare har Harold Camping spått jordens undergång till den 21.5 1988 och den 21.5 1994. Måste man inte vara sinnessjuk för att kunna upprätthålla tron på Gud efter alla dessa misslyckanden?
Läs artikeln i The Guardian: ”Apocalypse still imminent: Rapture now coming in October”, eller läs den här, översatt i Tempus nr 21 2011.

Vem är Harold Camping?
Lyssna på hans Family Radio. Open Forum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar