söndag 15 maj 2011

Vårträff i Helsingborg


Jan Backman, ordförande för seniorerna i Helsingborg hälsade välkomna och Käthe Berggren, ordförande för Seniorrådet i Skåne presenterade ett förslag till ny organisation för moderata seniorers arbete i Skåne. Nästan 60 personer från de skånska kommunerna hade mött upp på de skånska seniorernas vårmöte på Parapeten i Helsingborg. De bjöds på ett varierat program och en underbar lunch. Från Trelleborg var vi sex seniorer, förutom jag själv, Ola Pärson, Eva Ekström, Helny Feustel, Ingegerd Möller-Leo och Jan Hjertsson.
Thomas Finnborg, ny riksdagsman för Helsingborg inledde som talare och presenterade en moderat politik för trygghet, lokalt och nationellt. Äldreombudet Iréne Berg presenterade sin verksamhet.
Carl-Johan Sonesson ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Skåne höll ett intressant föredrag om ett antal utmaningar som sjukvårdspolitikerna står inför, om behovet av prioriteringar och om hur hälsovalet har förbättrat kvaliteten i vården.
Skådespelaren Gunilla Poppe (bild) gjorde ett bejublat framträdande och fängslade publiken med sina teaterminnen inklusive sin "Nisse" och Fredriksdals teater.
Till sist talade Lars Ohlsson om hur man jobbar med trygghetsfrågor i Helsingborgs stad just nu.

Bloggar om tidigare träffar:
Simrishamn, hösten 2010
Ystad, våren 2010
Anderslöv/Trelleborg, hösten 2009
Vårträffen 2009 hölls i mars i Båstad/Torekov.
Malmö, hösten 2008
Ängelholm, våren 2008

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar