lördag 28 maj 2011

Rosa elefanter


Selma och Artur Jacobsson bor i Tommarp på en liten gård som inte längre är aktiv, bara hönsen och katten Murran finns kvar. De har några år kvar till sjuttio, och lever stillsamt med sitt eget smågnabb som enda spänning i vardagen.
En dag börjar det lysa i Nils Bloms fönster, eller rättare sagt Nils Bloms dotter Disas fönster. Rökelse och drömfångare börjar fylla det lilla huset, Disa har nämligen bestämt sig för att bo där permanent eftersom hon fått elallergi. Selma och Artur har också fått nya grannar längre upp på vägen, Hernemo, som spelar hög religiös musik och har rest ett stort tält i sin trädgård.
Den ena förvecklingen leder till den andra och en kort stund blir det både spännande och dramatiskt. Men alla förvecklingarna visar sig vara missförstånd och fantasier och bara som Selma uttrycker det ”rosa elefanter” i huvudet på Artur. I Karin Brunk Holmqvists böcker sker bara skenbara förändringar, allting är som förut och ingen blik klokare över att läsa hennes böcker.
Boken lyfter aldrig riktigt och det tycks svårt för Karin Brunk Holmqvist att leverera lika bra böcker som hon gjorde för fem år sedan. Det är nog dags att ägna sig åt något annat.

Läs utdrag ur boken här. Författarens nya hemsida.
Egna bloggar om böcker jag tidigare läst av Karin Brunk Holmqvist:
06-04-26 Rapsbaggarna,
06-05-30 Potensgivarna,
06-10-03 Stenhimlen,
07-02-12 Villa Bonita.
08-07-21 Mingrodornas återkomst
08-11-11 Sirila gentlemän sökes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar